Main Page

From Democratiespel.nl

Revision as of 23:24, 30 May 2010 by Rrustema (Talk | contribs)
(diff) ←Older revision | Current revision (diff) | Newer revision→ (diff)
Jump to: navigation, search

This is the wiki describing the democracy game, a simulation of the Dutch parliament in a game. Read more in English.


Het Democratiespel is een simulatie van de Nederlandse politiek in een spel.


Overzicht

Zie de pagina met alle lemma's in deze wiki om snel een antwoord op een specifiek onderdeel te vinden.

Er is ook een blog met nieuws over het spel.

Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 is er op de site derdekamer.net/juni2010 een mogelijkheid om te stemmen op de inhoud van de verkiezingsprogramma's per partij.

Voor vragen, mail webmaster@democratiespel.nl of bel ReindeR Rustema.


Slogan

"Wordt minister of Kamerlid! Maar pas op: de verkiezingen zijn continue!"

Je kan zelfs minister worden in dit spel! De Kamer bepaalt wie de machtigsten worden, dat kan iedereen zijn. Haal je de hoogste score dan kan je zelf in de Kamer gekozen worden, maar dan moet je wel genoeg vrienden maken. En in de politiek maak je geen vrienden door ook vijanden te maken. Maar die gaan op je tegenstanders stemmen! Hoe ga JIJ winnen?


Beschrijving van variabelen en regels

Het doel van het project was om in januari 2008 een 'application programming interface' werkende te hebben, gebaseerd op deze wiki waarin een beschrijving komt van de variabelen, rollen en spelregels die aan het spel ten grondslag liggen, de 'gameplay'. Deze application programming interface moet andere interfaces in staat stellen verbinding te maken met dit spel. Denk aan bijvoorbeeld SMS, IM, e-mail, websites, 3D-omgevingen, game-consoles, command-line, telefoons, VOIP, applicaties voor de desktop, de mobiele telefoon en zo verder. De eerste interface zal een webinterface zijn.


Webinterface

Het is nu mogelijk om via een rudimentaire webinterface op DerdeKamer.net het spel te spelen (inclusief het toevoegen van onderwerpen en via de mobiele interface kan er gestemd worden. Derden worden uitgenodigd om ook interfaces te ontwikkelen voor het spel via de Api. U kunt zich nu al aanmelden voor het spel via deze site om alvast op de laagste niveau's een reservoir punten op te bouwen voor als de hogere niveau's ingeschakeld worden.


Uitgangspunten

  • discussies worden niet gefaciliteerd, die moeten elders op het web plaatsvinden (maar kunnen wel gelinkt worden)
  • er wordt geen op gebruikers te herleiden informatie centraal opgeslagen tenzij de gebruiker er zelf voor kiest, derden mogen in hun interfaces doen wat ze willen
  • in de database zelf komt geen reclame, derden mogen in hun interfaces doen wat ze willen


Geschiedenis

Dit project is voor het eerst bedacht tijdens het PICNIC-buzz event op 22 mei 2008, waar Robert Shepherd en ReindeR Rustema elkaar ontmoetten en zich realiseerden dat ze dit idee allebei eerder hebben gehad. Op de Digitale Pioniers Broedplaats op 16 juni is dit uitgewerkt met de waardevolle bijdrages van andere deelnemers, zoals Hay Kranen van Wikimedia Nederland, en uiteindelijk tot één van de winnaars van die dag gekozen. De drie winnaars wonnen ieder €5000. De Stichting Petities.nl (een Digitale Pioniers-project) functioneert als rechtsvorm. Op 13 juli 2008 is het concept voor dit project verdedigd op de Spreeksteen in Amsterdam Oosterpark in een speech van een half uur. Tijdens het pre-PICNIC event op 23 september 2008 in De Balie van Eduverse is het project uitgelegd in 9 minuten ondersteund met een reeks plaatjes, terug te zien als video. Dezelfde presentatie maakte ook deel uit van het PICNIC08 onderdeel Virtual Worlds op 24 september 2008. Het project werd tot nu toe mogelijk gemaakt dankzij een Digitale Pioniers-subsidie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De deadline was de zomer van 2009. U kunt het nu beperkt spelen zonder de hoogste niveau's van het spel.

De implementatie van de laatste niveau's in het spel zal ergens in 2010 plaatsvinden, afhankelijk van tijd en budget van de betrokkenen.

RRustema.

Personal tools