Brief

From Democratiespel.nl

Jump to: navigation, search

Een schrijven van burger naar volksvertegenwoordiger gaat via het berichtensysteem dat telt hoeveel woorden erin staan zodat dit in punten vertaald kan worden. Elke brief heeft een maximaal aantal woorden, zodat men niet heel veel gaat schrijven louter om punten te scoren. De ontvanger van de brief geeft ook punten voor de brief op een schaal van -5 tot +5.

Stel een brief telt zoveel woorden dat het 10 punten waard is. Hoeveel punten een woord waard is is een variabele. De volksvertegenwoordiger ontvangt het en krijgt dan als default nul punten. Nul maal tien is nul, dus de burger is teleurgesteld dat de brief ongelezen blijft. Dat is slecht voor de tevredenheid over diens functioneren. De volksvertegenwoordiger leest de brief en besluit er 1 punt aan te geven. Dan levert de burger 10 punten op. Twee punten zou 20 punten opleveren en ga zo verder. Maar wil de volksvertegenwoordiger laten weten dat deze brief niet gewaardeerd werd, bijvoorbeeld als een scheldpartij is, dan geeft zhij bijvoorbeeld -1 punt, met als gevolg dat de burger 10 punten in moet leveren.

De verzender kan aangeven of de brief een open brief is of niet. Een open brief levert het dubbele aantal punten op, of dat nu negatieve of positieve punten zijn.

Andersom kan een volksvertegenwoordiger ook een reactie schrijven op een brief. Op een open brief kan alleen met een open brief gereageerd worden. De ontvanger kan altijd aangeven om het antwoord op een niet-open brief open te zetten, dat levert alsnog een verdubbeling op van het aantal punten, of het nu negatieve of positieve punten zijn. Het kost dus veel punten om bijvoorbeeld een scheldpartij open te zetten, maar een brief die goed gewaardeerd werd door een volksvertegenwoordiger verdubbeld in aantal punten.

Ook is er een maximum aantal woorden verbonden aan het antwoord van de volksvertegenwoordiger. De burger kan stemmen over het antwoord, als het een open brief is kan iedereen dat, vergelijkbaar met het stemmen over een onderwerp.

Personal tools