Bericht

From Democratiespel.nl

Jump to: navigation, search

Voor de communicatie tussen spelers onderling is een intern berichtensysteem dat iedereen altijd kan gebruiken. Om punten te verdienen moeten bepaalde berichten, zoals de brief per se via dit systeem verstuurd worden, anders kunnen de woorden niet geteld worden. Via de application programming interface kunnen er andere interfaces aan gekoppeld worden, zoals e-mail, SMS, instant messaging en zo verder.

Het systeem kan berichten van bepaalde gebruikers tegenhouden, wat resulteert in een verlies aan punten voor de geblokkeerde gebruiker. Om te voorkomen dat dit gebruikt wordt om bijvoorbeeld een solliciterende minister zijn punten af te pakken door hem of haar massaal op de zwarte lijst te zetten is het pas mogelijk een gebruiker te blokkeren aan de hand van een gestuurd bericht. Als heel veel spelers naar aanleiding van hetzelfde bericht een blokkade instellen wordt het bericht openbaar gemaakt. Kennelijk was het de bedoeling van een bepaalde speler om een bericht te publiceren, dus dat gebeurt dan ook. De prijs daarvan is dat die speler door veel gebruikers geblokkeerd wordt.

Niet iedereen kan gelijk berichten sturen naar meerdere gebruikers tegelijk. Dit om te voorkomen dat iemand een wegwerpaccount aanmaakt louter om een enkele boodschap te spammen. Hoe meer punten je hebt, hoe meer gebruikers je tegelijk een bericht mag sturen. Dit is een extra reden om punten te verzamelen.

Het berichten versturen is functioneel voor het sociale aspect volgens Bartle.

Personal tools