Achterban

From Democratiespel.nl

Jump to: navigation, search

Een achterban is een verzameling burgers die een bepaalde kandidaat hebben gekozen of mogelijk gaan kiezen. Het is niet zichtbaar wie wie heeft gekozen (geheime verkiezingen), maar op basis van het stemgedrag over onderwerpen worden burgers wel in verband gebracht met elkaar in een sociaal netwerk. Een speler kan wel in het dashboard zichtbaar maken voor bepaalde andere spelers wie hij/zij als volksvertegenwoordiger heeft gekozen.

Een onderwerp heeft ook een achterban, dat zijn alle mensen die ermee ingestemd hebben. Als het namelijk tot een besluit erover komt, dan kunnen ze er punten mee verdienen.

Leden van een achterban wiens kandidaat of onderwerp respectievelijk minister of een besluit worden krijgen punten. Hoe eerder men al bij de achterban hoorde, hoe meer punten. Eerder is niet absoluut in een aantal dagen, maar ten opzichte van het aantal mensen dat zich aansluit bij een achterban. Mensen die op het laatste moment erbij komen krijgen veel minder dan de 'visionairen' die goed hebben ingeschat hoe een persoon of onderwerp zal worden beoordeeld.

Personal tools